Viikko 29


Tiistaina lämpötila varjossa kolmen aikaan päivällä oli +31 astetta.

16. – 22. heinäkuuta 2018

Heti maanantaina päivälämpötila oli varjossa +29 astetta eikä se suinkaan ennen lauantaita hellittänyt. Saimme siis hikoilla! Metsässä näkyi jo kypsiä mustikoita, mutta myös raakileita. Mitenkään runsaalta sato ei näytä, mutta eiköhän sitä omiin tarpeisiin riitä. Myös hillat alkavat olla valmiita poimittaviksi, maanantain metsäreissulla kävin tarkastamassa tilannetta ja herkuttelin sillä yhdellä kypsällä lakalla jonka löysin.

Viime viikolla kirjoitin voikukkamaisista keltaisista kukista, joita olen koittanut tunnistaa.
Omalla pihallani kasvavan sain tunnistettua syysmaitiaiseksi, ja parkkipaikalla sekä tien varressa kasvaa todennäköisesti ketokeltto. Myös kultapiisku, peltosaunio ja pietaryrtti kukkivat parhaillaan.

Aloitin myös siilin ruokinnan ja suunnittelimme naapurin kanssa talvipesän tekoa. Siili sai kutsumanimekseen Spike. Lisäksi tomaattien alla viihtyi muutaman päivän pieni sammakko. Luonto on rutikuiva, ja viikonlopuksi ennustettuja sateita odotimme kovin. Sadetta saatiinkin, onneksi, ja ilma oli melkoisen trooppinen ilmankosteuden ollessa 80%.

Kuvassa alla perhonen, jonka luulisin olevan orvokkihopeatäplä. Tarkkaa tunnistusta varten olisi pitänyt nähdä myös siipien alapinnat. Varmasti kuitenkin hopeatäpliin kuuluva kaveri. Pahoittelen kuvan laatua, se on otettu kännykällä ja laatu kärsi kuvan suurentamisesta.