Pihamaan tilanteen päivitystä

Tässähän onkin tullut melkein kuukauden tauko, mutta laitetaanpa nyt muutama kuva ja pientä raporttia samalla, miltä pihalla nyt näyttää.

Ruiskukissa on paljon nuppuja, ja ensimmäiset alkoivat avautua 22.7. Ruiskukkien penkki on aivan seinän vieressä ja sitä ei sadevesi kastele, joten olen sen joka ilta kastellut erikseen. Eipä täällä paljoa ole satanutkaan, vaan ollut tukalaa hellettä. Nyt viikonlopun aikana saatiin vähän jo sadettakin, edellisen kerran aikalailla tasan viikkoa aiemmin tuli vähän vettä taivaalta.

Samettikukatkin ovat nupullaan ja ensimmäiset rohkeat kukat kurkkivat 22.7.

Punalehtinen basilika piti ruukun vaihdosta, kasvatti ensin ilmeisesti juuret ja nyt on alkanut tehdä isompaa lehteä.

Tomaateissa on kukkia. Nyt puuttuu vain pölyttäjät. Täällä on todella vähän mehiläisiä.

Viikonlopun jäljiltä sadepaljukin on nyt täytetty, se ehti olla hetken jo tyhjänä ja jouduin ottamaan kasteluvedet sisältä hanasta.

Myös tilli piti ruukun vaihdosta ja rehottaa, mutta persilja ja ruohosipuli ovat edelleen melko pieniä. Annoin kaikille kasveille perjantaina lannoitetta, ja ensi perjantaina taas laitetaan samanlainen satsi. Ensi viikosta on jälleen tulossa helteinen, mutta onneksi sadevettä on nyt paljullinen ja tontin rajalla kasvavat puut varjostavat pihaa, niin kasvit eivät ole koko päivää pelkässä paahteessa.

Sunnuntaina 22.7. tein uuden satsin perhosbaarin juomaa (kaljaa, hiivaa, sokeria) mutta perhosia enemmän se näyttää houkuttavan ampiaisia. Siirränkin sen pihan perälle, sillä en halua riskeerata että ampiaisia eksyy sisälle mikäli tuuletan pihan ovi auki. Perhosia on kyllä ollut ja olen niitä tunnistellut päiväkirjamerkintöjen puolella. Toivottavasti haistavat nektarin ja tulevt joukolla päivisin ilokseni.