Viikot 19 ja 20, 2019

6. – 19. toukokuuta 2019

Sinitiaisten pesintä pihapöntössä sitten päättyi, ja kirjosiepot ovat tulossa paikalle.
Ennen toissaviikon takatalvea sinitiaiset tekivät pönttöön pesää ja häätivät kirjosiepot, jotka koittivat tulla samalle paikalle. Lumisateiden jälkeen tiaisia ei enää näkynyt, ja nyt siepot ilmeisesti ovat valinneet pöntön käyttöönsä, kuten viime keväänä. Vuosi sitten siepot karkottivat sinitiaiset pöntöstä.

 

Kesä on nyt tulossa vauhdilla. Torstaina 16.5. bongasin vihdoinkin västäräkin keikaroimassa, kun hain paketin lähikaupaltani. Kesälenkkarit saapuivat juuri sopivasti! Näin koulumatkalla tien sivussa pellolla myös jonkin isokokoisen (tintteihin verrattuna), pitkänokkaisen ja -jalkaisen ruskean linnun, mutta en siinä satasen vauhdissa voinut pysähtyä ottamaan kuvia. Joten arvoitukseksi jäi, mikä kaveri oli kyseessä.

Rusakoita näkyy aina aamuisin tässä asuinalueemme laidalla. Siilitkin ovat heränneet, ja naapurini on ruokkinut piikkikansaa.
Öisin on vielä ollut pakkasia, nurmikko on aamuisin saattanut olla kuurassa. Päivälämpötilat ovat kuitenkin olleet jo reilusti plussalla. Riesaa on kuitenkin välillä ollut kovasta pohjoistuulesta, on saanut vielä käydä kevyt talvitakki päällä ulkona. Tuullut on välillä niin kovaa, että tukka meinaa lähteä päästä.

Vuoden ekalla hortoilureissulla (keräsin horsmanalkuja, saalis jäi todella surkeaksi) törmäsin myös pariin kyyhyn. Molemmat kyllä väistivät minua. En ehtinyt edes laulaa heille, joka yleensä on tehokas keino karkottaa eläimet ympäriltäni.