Viikko 21, 2019

20. – 26. toukokuuta 2019

Voiko olla totta, että ihan kohta on toukokuu jo ohi ja kesäkuu kurkkii nurkan takaa. Kai se on uskottava! Lintulistalleni sain kuluneella viikolla lisätä naakan ja haarapääskyn.

Tällä viikolla en kuvaillut ollessani hyvin kiireinen muiden asioiden tiimoilta. Onneksi saimme tähän viikonlopulle sadetta, sillä olo on ollut todella tukala koivun siitepölyn vuoksi. Olen lähes kaikelle allerginen ja oireilen todella vakavasti siitepölyihin. Joten nautin sateesta erittäin paljon, silloin, kun se ei jatku ihan viikkokaupalla putkeen. Pari päivää oli taas sellaista 4-5 astetta lämmintä päivisinkin, ja kova tuuli. Otin taas kevyttoppatakin päälle, kun vein koiria lenkille. Viikonlopuksi kova tuuli laantui ja lämpötilakin nousi niin, ettei takkia enää tarvinnut (noin 8-10 astetta päivisin).

Ulkona on kyllä tullut käytyä: löysin lauantaina uuden paikan josta menen keräämään horsman alkuja. Menin sinne itseasiassa etsimään nokkosta, mutta ne eivät vielä olleet nousseet. Hortoilun kausi lähtee hiljalleen käyntiin. Ollessani keräämässä pajua, löysin myös mesiangervoa, mutta minun täytyy kysyä lupa sen keräämiseen. Joten angervot jäivät vielä kasvamaan. Pajua en kerännyt itselleni vaan tilauksesta, ja sen keräämiseen siis oli lupa maanomistajalta. Aion kerätä myös itselleni, kunhan saan ensi viikolla soitettua henkilölle, joka vastaa kaupungin maista. Löysin nimittäin kotini läheltä juuri sopivan pajuryteikön. Pajun kuorta voi käyttää lankojen värjäyksessä puretteena, ja sitä varten sitä itselleni keräisin kokeiltavaksi.

Vielä kun löytäisi puhtaalta paikalta voikukkapellon.