Viikko 16

16. – 22. huhtikuuta 2018

Peipot ovat saapuneet ja ensimmäiset pajunkissat bongattu. Näin sunnuntaina aamulla myös punatulkkuja, mutta en saanut kuvia ilman välineistöä. Myöskään korpeista ei ole kuvia, bongaus osui näistä sunnuntain alkuillalle.

Paikoin alkaa olla jo lumettomia laikkuja puiden alla ja ympärillä, omalla pihallamme on vielä hurjat lumikasat katolta tullutta lunta. Näyttää siltä, että joudun lumen levitykseen lähiakoina jotta kasat sulaisivat nopeammin. Sunnuntaina aamulla tuli muutama hassu lumihiutale, mutta iltapäiväksi saimme jo auringonpaistetta. Sää on ollut pääasiassa kirkas, muutamana aamuna ollut sumuista.

Torstaina aamulla bongasin myös pari joutsenta matkallani Kajaanin suuntaan. Linnut lensivät todella matalalta tien yli kohti Mainuanjärveä.

Myös taliatiaiset ovat edelleen maisemissa.

Vähän isompaa vierasta, harakka antoi vihdoinkin ottaa itsestään kuvan.