Viikko 43

22. – 28. lokakuuta 2018

Vieläkin sitä kuuluisaa talvea odotellaan. Olen ihastellut talitiaisten taitolentoa pihassamme, mutta en valitettavasti ole ottanut näistä yhtään kuvaa. Muutenkin rikkinäisellä kameralla kuvaaminen on melkoista arvailua. Orava ja pari harakkaa vierailevat melkein päivittäin pihassa.

 


 

Lunta saimme viikonloppuna aivan aivan vähän, sen verran, että koirat innostuivat pyörimään siinä. Tiet ovat olleet liukkaita ja jos on katsonut joinain aamuina ikkunasta vain puiden latvoja, on voinut kuvitella talven tulleen kun latvat ovat olleet huurteessa. Joinain aamuina on ollut myös melko paksustikin sumua. Kyllä se talvi sieltä vielä tulee. Toiveikkaana hipelöin jo suksiakin varastossa, nyt kun minulla tällaiset ihmeet monen vuoden jälkeen on.

Kelloja käännetiin sunnuntaina, ehkä viimeistä kertaa, kun nyt on uutisoitu EU:n ehdottamasta muutoksesta, että talvi- ja kesäaikaan siirtyminen lopetettaisiin. Saa nähdä mihin aikaan maassamme sitten lopulta päädytään. Nyt on ainakin mukavaa, että valoisaa tulee hieman aiemmin näin talvea vasten, ennenkuin sitä lunta tulee maisemaa valaisemaan.