Viikot 44, 45 ja 46

29. lokakuuta – 18. marraskuuta 2018

Vihdoinkin aavistus talvesta saapuu ja viikolle 47 ennustetaan pakkaskelejä. Menneet viikot ovat olleet kosteita ja näin ollen kovin kuraisia. Sumua on ollut paljon ja tähtiä ei juuri ole näkynyt pilvien vuoksi! Uutisissa raportoitiin, että marraskuun alku (1.-15.11.2018) on ollut viimeksi näin pimeä vuonna 2000. Eipä ole siis tässä ollut mitään uutta kerrottavaa talvea odotellessa, joten useamman viikon päivitykset kerralla.

Ihastuttava talitiaisjengi pyörii ahkerasti pihallamme ja välillä käyvät naputtelemassa keittiön ikkunan karmeja. Koettavat varmaankin saada karmien rakosista eristeitä revittyä, mutta ilmeisesti ilman tulosta, kun mitään silppua ei missään näy. Otin muutamia kuvia jengistä, kun vein eräänä päivänä koirien likaisen makuualusen pihalle tuulettumaan ennen pesua. Lähinnä siksi, että se piti saada johonkin pois tieltä, ja ajattelin että sen saa näppärästi puisteltua pihalla ja sitten voi kiikuttaa pesuun. Tiaiset siis valtasivat sen kyselemättä, toivottavasti löysivät ruuanmuruja kun niin ahkerana olivat.

Lauantaina marraskuun 17. päivä pilkahteli aurinko pitkästä aikaa. Ilma ei silti tuntunut mitenkään lämpimältä, vaan liikuttiin parin lämpöasteen tuntumassa. Kyllä pakkaset saisivat puolestani tulla, voidaan aloittaa ihan niistä muutamien asteiden pakkaslukemista. Sen verran, että maa jäätyy eikä kaikki kura kulkeudu sisälle!