Viikot 37 ja 38

Auringon laskua voi hiukan kuvata kaivoksen vanhan radan yli meneviltä silloilta.

10. – 23. syyskuuta 2018

Viime viikolla jäi päivitys tekemättä, sillä viikko oli kiireinen enkä oikeastaan ehtinyt kunnolla miettiä, mistä voisin kirjoittaa. Säät ovat olleet vaihtelevia, on ollut kylmiä ja kirkkaita öitä, sateisia ja lämpimiä öitä, päivisin aurinkoa, sadetta, tuulta… Ihan normaali syyssää siis. Puissa lehdet saavat uusia värejä ja pihan pääsee kohta haravoimaan. Haravointi on pihatöistä ehdoton suosikkini.

Kaksi siiliä vierailee edelleen pihassamme, ovat kasvaneet hienosti kokoa joten en ole huolissani miten selviävät talvesta. Talitiaiset ja peipot ovat palanneet pihapiiriin ja satunnaisesti näkyy myös muita pikkulintuja. Varikset käyvät päivisin tsekkaamassa siilien ruokintapaikkaa, mutta sielläpä ei päivisin ole mitään tarjolla, joten jatkavat nopeasti matkaansa.

Laitetaanpa sitten muutamia kuvia.

Tämän vuoksi viikko 37 oli niin kiireinen, keräsimme värjäyskasveja ja sieniä sillä olimme koulun porukalla Nälkämaan markkinoilla pitämässä näytösluontoista värjärikojua. Ensin opettelimme värjäystä ennen markkinoita. Saimme paljon ihania värejä aikaan ja kuvassa eivät ole kaikki langat joita värjäsimme, sillä osa meni kaupaksi jo tapahtumassa.