Viikko 32

6. – 12. elokuuta 2018

Ihan juuri ollaan jo elokuun puolivälissä. Pujo kukkii, ja allergikko kiittää…
Vihdoinkin ollaan sentään saatu normaalia kesäsäätä, loppuviikosta oli pari hellepäivää. Meidän suunnalle luvattuja sateita ei kuitenkaan tullut, joten kuivaa on edelleen.
Pienin siileistä on majoittunut pihamme portaan alle, mikä ei ole hyvä juttu vaikka kuulostaakin söpöltä. Tuo porras on niin matala, ettei siili saa sinne mitenkään tehtyä kunnon eristystä eikä siellä siis selviä talvesta. Olen ensi viikolla menossa hakemaan tarvikkeita talvipesien rakennukseen ja toivon, että pikku Anyanka hyväksyykin sitten lähipusikkoon sijoitetun, valmiiin mökin itselleen. Aion nimittäin häiritä hänet pois tuolta portaan alta, kunhan mökit ovat valmiina. Sen verran että koitan siirtää porrasrakennelmaa ja poistaa sieltä siilin sinne keräämät pesämateriaalit hänen poissaollessaan. Ei reilua, mutta välttämätöntä.


Kuvassa mustarastas, joka kävi pihallame tutkimassa olisiko jotakin hyvää ruokaa tarjolla.