Viikko 31

30. heinäkuuta – 5. elokuuta 2018

Heinäkuun viimeiset päivät ja elokuun ensimmäiset menivät edelleen helteisissä tunnelmissa. Keräsin hieman talteen pietaryrttiä (tämä vain lankojen värjäystä varten), siankärsämön ja maitohorsman kukintoja. Horsmat ja siankärsämöt alkoivat olla viimeisillään, että niitä kannatti kerätä. Kävin myös mustikassa, ja samalla keräsin myös pienen määrän variksenmarjaa. Ajattelin, että variksenmarjoista voisi tehdä mehua jonkin muun marjan kanssa, kunhan nyt ensin näkee millaisen saaliin saa.

Tiistaina pihallani vieraili nuori räkättirastas.

Muita viikon kuvia alla galleriassa. Neljännessä kuvassa saniaisperhonen. Se kuuluu juuriperhosiin eikä ulkonäöstään huolimatta ole yö- vaan päiväperhonen ja juuriperhosista yleisin maassamme. Saniaisperhosta esiintyy koko maassa. Valitettavasti tästä kaverista ei ollut tietoa Suomen perhosten sivuilla eikä Luontoportissa, joten linkki vie Wikipediaan.

Keskimmäisessä kuvassa alarivissä vielä tunnistamaton perhonen ja viimeisessä kuvassa alkuviikosta suurena matalalla mollottanut jo vähenevä kuu. Edellisellä viikollahan minulta jäi kuunpimennys näkemättä ja kuvaamatta pilviverhon vuoksi.

Myös tilaamani kirjat saapuivat ja hain ne postista maanantaina. Vähän täydentävää kirjallisuutta edellisten luontokirjojeni lisäksi. Otavan värikasviota olin jo jonkin aikaa himoinnut, ja nyt se oli alennuksessa. Villivihanneksista löytyy vaikka mitä tietoa netistä, mutta minä luen ennemmin kirjaa, joten päätin sijoittaa myös tähän kirjaan.

Valitettavasti sain jostain jännetupentulehduksen oikean käden ranteeseen ja sormiin, joten kirjankin kädessäpitäminen oli haasteellista. Puhumattakaan muistiinpanojen tekemisestä tai marjojen poimimisesta, jotka sai unohtaa kokonaan. Ei auttanut kuin lepuuttaa kättä ja toivoa sateita, jotta pienet ja kuivakat marjat kasvattaisivat kokoaan, että siinä mielessä osui tämä vaiva sopivaan väliin kun marjat olivat niin kurjassa kunnossa. Perjantaina aamupäivästä sitä sadetta sitten saatiinkin, ja ukkonenkin käväisi lähietäisyydellä. Ilma raikastui mukavasti ja toivottavasti helteet ovat kohta ohi.