Etupihan kukkapenkki

Tänään aamusta innostuin ja perkasin pahimmat rikkaruohot pois ja pohjustin etupihan kukkapenkin ensi kesää ajatellen. Se saa talven ajan painua ja keväällä nähdään, miten sen kanssa jatketaan. Kitkemistä tulee kyllä vielä riittämään. Punaisesta savesta tehdyt salaojaputkien pätkät on upotettu penkkiin ja täytetty hiekalla, hieman sekoitettu multaa mukaan. Näihin tulee ensi viikolla mehikasveja.

Penkin takaosaan tulee ensi kesänä kiinanneilikoita ”chinese pink” ja etuosaan siirrän takapihalta parivuotiset samettikukat, jotka istutin täksi kesäksi. Takapihalle saattaa tulla ensi kesänä terassi, jolloin samettikukat jäisivät sen alle, joten ne on hyvä siirtää jo valmiiksi pois alta.

Lisäksi aion vielä lisätä betonilaatat astinkiviksi, penkki on nimittäin aika syvä. Suunnittelen paikat kun näen, minkäkokoisia laattoja tai laattojen paloja on käytettäissä. Käytän tähänkin kierrättämisen periaatetta enkä hanki kaupasta vain uusia. Myös nuo salaojaputket on saatu paikallisen roskalava -ryhmän kautta.

Tomaatit ne kasvavat kokoa, mutta vielä ei ole tarttunut väriä pintaan. Nyt alkaa jo vähän huolettaa, ehtivätkö ne kypsyä. Kainuussa on jo ollut yöpakkasia.

Olen aloittanut kouluprojektin ensi kesää ajatellen ja piirrellyt takapihalle aitasuunnitelmaa ja hankkinut jo vähän tarvikkeitakin pihalle tuleviin juttuihin. Palataan tähän myöhemmin… Jokatapauksessa mitään ei ole kiveen kirjoitettu, sillä aidan paikka saattaa muuttua lennossa pihalla olevien puiden juurien vuoksi. Pihassa on myös tylsä kohta, jossa savi puskee pintaan kovina möykkyinä, ja minun pitää vielä miettiä mitä sen kanssa teen. Olin suunnitellut siihen kohtaan jonkinlaista kasvihuonetta, mutta maan eläminen saattaa olla sille liikaa. En halua että kaikki on ihan vinksinvonksin joten tosiaankin, suunnitelmia miettiessä.