Syksyn tuulia ja talveen valmistautumista

13.9.2018

Kirsikkatomaatit ovatkin iloisia pieniä aurinkoja eli keltaisia pyörylöitä, kuvassa sateen jälkeen.

Olen purkanut puutarhasta pois yrtit lukuunottamatta ruohosipulia, joten vain se ja  tomaatit ovat edelleen paikoillaan. Nyt onkin sadonkorjuun aika niidenkin kanssa!

Harmillisesti sisälle kuivumaan ripustamani basilikat menivät homeeseen, joten en saanut niistä korjattua yhtään satoa talteen. Ensi kerralla sitten kuivurin kautta, ystäväni on luvannut lähettää minulle kasvikuivurin jos saa sen pakattua järkevästi. Toivotaan parasta.

Tilliä en edes yrittänyt kuivata, vaan riivin suoraa käyttöön ja muutamat jäljelle jääneet varret lakastuivatkin jo itsestään. Matalaksi jäänyt persilja on vielä purkissa, mutta se menee kompostiin linnunkakkaisena otettuaan osumaa.

Olen myös aloittanut ensi vuoden suunnittelun, teen pihastani kouluprojektin jossa hyödynnän paljon kierrätysmateriaaleja. Olen saanut ison kasan ruukkuja paikallisen roskalavaryhmän kautta ja muutakin materiaalia on tullut haalittua. Niistä lisää kun julkaisen uusia suuunnitelmia myöhemmin.