Viikko 25

18. – 24.6.2018, juhannusviikko

Saimme juhannukseksi perinteisen kolean ja vesisateisen viikonlopun. Tuulivaroitus oli voimassa ja puita olikin kaatunut paikoin tielle ja junaradalle Kainuussa, mutta meidän suunnallamme onneksi en tällaisia tuhoja havainnut. Vasta sunnuntaina sade Otanmäessä taukosi ja aurinko tuli esiin. Lämpötilassa päästiin lähelle kahtakymmentä tämän jälkeen. Alkuviikosta jäi mieleen sateiden odotus, ja kun sitä vettä saatiin loppuviikosta, niin saatiinkin kunnolla. Yhtenä päivänä viikolla myös ukosti, mutta ukkonen meni nopeasti yli ja jätti meille painostavan, raskaan ja kostean ilman päänsärkyineen.
Saa nähdä, jokohan kirjosiepon poikaset lähtevät ensi viikon aikana pesästä. Meteli on ainakin melkoinen, kun vanhemmat vievät pöntölle ruokaa. En ihan tarkalleen rekisteröinyt minä päivänä pöntöstä alkoi kuulua poikasten metelöintiä. Kuoriuduttuaan poikaset viettävät pesässä noin kaksi viikkoa jonka jälkeen lähtevät maailmalle.
Nyt useampana päivänä harakka on alkanut vierailla pihassamme, ja siepot menevät tietenkin hälytystilaan ja koittavat ajaa harakan pois. Muutaman kerran myös räkättirastas on eksynyt pihaan ja saanut siepoilta saman kohtelun.
Myös pari talitiaista ja peippoa on koittanut käydä talven ruokintapaikalla (naapurini laittama), mutta siitähän siepot vasta suuttuvatkin ja jahtaavat nämä saman kokoluokan linnut hetkessä pois.
Pihan portaiden alla asustellutta louhipantrikkia ei ole vähään aikaan näkynyt, liekö vaihtanut maisemia tai sitten viisaana pysytellyt epävakaisten säiden vuoksi suojassa. Kuva tästä yksilöstä on edellisen viikon kirjoituksen liitteenä.

Tässä vielä lyhyt video juhannusaaton vesisateesta. Videossa ei ole ääntä.