Pihatöitä viikolla 17, 2019

Harava on otettu esiin ja pihan laitto voi alkaa!

Kuvassa näkyvät kivet kävin hakemassa taloyhtiön ”kaatopaikalta”, siis kaikenlaiselle puutarhajätteelle pyhitetystä tontinkulmasta. Toin kaksi kottikärryllistä ja vielä sinne jäi, en siis edes vielä kuvittele että nuo kivet riittävät tulevaan yrttipenkkiin. Sain siis Pinterestistä idean tehdä yrttispiraalin. Raportoin myöhemmin, mitä yrttejä siihen istutan, minulla on nimittäin siementilaus tekeillä.

Etupihan penkkiin löytyi samasta roskakasasta tuollainen kolmion muotoinen betoninpala astinkiveksi. Astinkiveä tarvitaan, jos haluaa vaikka pestä ikkunan, sillä penkki on sen verran syvä ettei sen yli ylety. Asettelen kiven sitten paremmin, kun käännän penkin ja kylvän sinne kukkien siemeniä.

Otin myös uusiokäyttöön jonkin vanhan asukkaan hylkäämän kukka-altaan. Putsailen sitä vähän ja laitan siihen orvokkeja kesäksi, tämä saa jäädä etupihalle. Nyt nostin sen odottamaan parempia aikoja tuohon seinän viereen. Ihan vielä ei ole Kainuun korkeuksilla kesäkukka-aika, vaikka orvokit ovatkin kestäviä kavereita. Tänne on kuitenkin vapuksi luvattu nollakelejä ja jopa yöpakkasia, näin viikkoa aiemmin. Saa nähdä, miten ennuste muuttuu.

 

Kirjoitettu 25.4.2019