Viikot 15-16, 2019

8. – 21. huhtikuuta 2019

Näille viikoille osuivat ensimmäiset havoinnot pulleista, isoista kärpäsistä, perhosista ja mikäli en ole aivan väärässä, myös peipoista. Mustarastas myös luritteli aamuisin laulujaan, kun kävimme koirien kanssa kävelyllä. Öisin on ollut vielä pakkasta, mutta päivisin ei enää talvitakkia tarvitse, huppari riittää kun lenkille lähtee. Yöpakkaset ovat taanneet myös sen, että pääsemme hankikannolle aamuisin kävelemään tuohon kotimme vierestä lähteville pururadoille. Hiihtäjiä siellä ei enää käy, mutta tassun- ja jalanjälkiä on paljon. Lumien alettua sulaa ovat nuo reitit muuttuneet koviksi ja roskaisiksi, joten ei sinne ole suksilla enää menemistä.

Tiistaina 16. päivä havaitsin taivaalla myös lentokoneita, ilmeisesti lennosto siellä harjoitteli. Muutama kännykkälaatuinen otos alla näiltä parilta viikolta. Loppuviikosta viikolla 16 eli pääsiäisenä otin hommaksi hieman levitellä isointa lumikasaa pihallamme.