Viikot 49-51

3. – 23. joulukuuta 2018

Talvi tosiaan saatiin, mutta lunta ei sentään onneksi ole tullut taivaan täydeltä. Sen verran kuitenkin, että meidän metsän pururatareitit on nyt pyhitetty hiihtäjille, joten pyörimme enemmän tässä kylällämme.
Pakkasta on ollut alkukuusta vaihtelevasti muutamasta asteesta alaspäin, joinain öinä ollaan päästy kymmeneenkin pakkasasteeseen. Aurinkoa ei ole näkynyt, vaan tasaista pilvimassaa jatkuvalla syötöllä. Kauniit on silti maisemat lumipeitteessään, ei sitä vyötäröön saakka tarvita.

En ole paljoa ehtinyt muiden projektien vuoksi tarkkailla pihamme elämää, mutta talitiaisia edelleen pyörii naapurin lintulaudalla ja orava juoksentelee päivittäin sähkölangoilla. Pari harakkaa on myös kotiutunut kulmillemme, tai ainakin niitä näkee päivittäin. Täällä on myös paljon jäniksenjälkiä mutta itse otuksia en ole nähnyt.

Juuri ennen joulua saapuivat sitten kovat pakkaset, -20 ja enemmänkin. Myös lunta saatiin niin, että oman pihan pääsi kolaamaan pariin kertaan. Näin myös kaksi suurta parvea teeriä erään viikonlopun kauppareissulla! Tämä oli hieno hetki, ensimmäinen havaintoni näistä linnuista.

Alla vielä kuva lenkkimaisemistamme.

Pienten teknisten vaikeuksien vuoksi tämä päivitys ei tullutkaan ajallaan, joten siksi julkaisu hieman myöhässä.