Viikko 40


Syksyn 2018 ensilumi satoi perjantaina 5.10. täysin yllättäen, aamupäivästä. Sääennuste oli ennustanut aurinkoista päivää ja muutamia ohimeneviä sadekuuroja. Lunta tuli kaikkiaan noin 5cm ja se kyllä alkoi sulaa nopeasti, mutta vielä lauantaina aamulla maisema oli lumessa.

Vertailun vuoksi kuva pihasta vielä sunnuntaina aamupäivällä, lähes kaikki lumet olivat sulaneet aurinkoisilta paikoilta. Varjoisissa kohdissa lunta vielä ympäristössä näkyi.

1. – 7. lokakuuta 2018

Edellisen viikon yöpakkasten jälkeen saimme kuitenkin jälleen plussan puolella olleita öitä. Sateli vähän, päivisin aurinkoa ja öisin tähtiä näkyi, vaihtelevaa syyssäätä siis. Jatkoin sienten metsästystä ja ihailin muuttuvaa maisemaa väriloistossaan. Siilikin lopetti vierailunsa yöpakkasten jälkeen, joten lienee jossain ottamassa talvinokosiaan. Valitettavasti siilin mökinrakennusprojekti meni osaltani pipariksi, joten täytyy toivoa, että sopiva talvehtimispaikka on löytynyt luonnosta.

Kävimme torstaina ystäväni ja koirieni kanssa Talaskankaan luonnonsuojelualueella patikoimassa, vain lyhyen matkan, mutta meillä oli todella hauskaa. Maisemat olivat kauniit, Patalammen laavupaikka oli siisti ja puitakin laavulla oli, niin saimme eväät grillattua. Ulkovaatteet tuoksuivat savulle muutaman päivän retken jälkeenkin. Valitettavasti pitkospuut olivat paikoin huonossa kunnossa; lahonneitä pätkiä oli paljon ja askeltaessa sai varoa liukkautta.