Viikko 26

25. kesäkuuta – 1. heinäkuuta 2018

Viikko alkoi lämpimillä säillä ja saimme parin kymmenen asteen lämpötilat lähes pilvettömältä taivaalta keskiviikkoon saakka. Iltalenkillä oli kiva ihailla kuumollukkaa vaaleanpunaisten pilviriekaleiden kanssa. Täysikuu osui torstaille, ja viikonlopuksi aurinko karisti pilvet taas tieltään.

Siepon poikaset ovat lähteneet pesästä, valitettavasti en tätä tapahtumaa päässyt todistamaan. Heinän kukinta on runsastunut ja näin allergikkona sen kyllä huomasi ihan ilman siitepölytiedotteitakin.

Parin päivän sateiden jälkeen viikonlopuksi tuli voimaan tuulivaroitus kovasta lounais- ja pohjoistuulesta. Ylen uutisten mukaan kova lounaistuuli kaataa enemmän puita kuin yleensä ja paikallinen sähköyhtiökin oli varautunut tuhoihin lisäämällä miehitystä. En kuitenkaan havainnut täällä meidän suunnalla tuhoja tai sähkökatkoksia.

Lenkkimaastoistamme löytyy tällainen erikoisuus, albiino puolukanvarpu. Missään ihan lähellä ei ole samanmoista, enkä muista itse ennen tällaista nähneeni. Onhan se kaunis erikoisuudessaan.