Viikko 21

21. – 27. toukokuuta 2018

Tällä viikolla leikin turistia ja kävin tutustumassa Manamansaloon ja Paltamon Melalahden perinnemaisemaan. Viikko on ollut paahteinen ja odotan jo kovasti sadetta, kuten moni muukin. Metsäpaloindeksi on ennennäkemättömän korkealla. Uutislähetysten mukaan indeksi on Kainuussa ollut 5,2 ja sen ennustettiin nousevan jo sunnuntaina asteikon ääripäähän, joka on 6,0.
Kuivuudesta huolimatta omassa pihassamme puiden ja pensaiden saatua lehtensä vihreys on peittänyt melkein kokonaan näkyvistä tien, joka kulkee talojemme takana. Tämä sopiikin meille hyvin, sillä paitsi että tuo lehtevä tuuheus vaimentaa ääniä, se estää myös hiekkatien pölyn kulkeutumista pihaamme.
Bongasin tämän kesän ensimmäiset ensimmäiset pääskyset tuolla turistireissulla lossirannasta, mutta en ehtinyt kuvaamaan lossin jo lähtiessä.

Maisemia Alassalmen lossia odotellessa

Västäräkki lossirannassa maastoutuu asfalttiin

Melalahden hiekkateitä

Voikukkaa, voikukkaa