Viikko 9

Helmikuun 26. – maaliskuun 4. päivä 2018

Olemme muuttaneet Otanmäkeen, Kajaanin lähelle Kainuun maisemiin. Pakkasia on riittänyt, öisin enemmän (20-25 miinusta) ja päivisin vähemmän (10-15 miinusta). Loppuviikosta lämpötila nousi ja lauantaina ja sunnuntaina päivällä pakkasta oli alle kymmenen astetta. Aurinkoa on myös riittänyt, lauantaina hieman ripautti lunta. Viikonlopulle osui myös täysikuu, joka mollotti ohuen pilviverhon takaa. Naapurin lintulaudalla käy ahkerasti noin sata talitiaista, muita lintuja en ole vielä nähnyt. Linnut syövät eväitään myös minun pihani puolella, vaikka en tuota lintulautaa itse näekään. Lauantain komein vieras oli närhi, joka kävi pihaa reunustavilla puilla, mutta ohiajava auto säikäytti tiehensä. Kuvan ehdin silti napata, vaikka se ei kovin hyvä kuva olekaan.