Viikko 41

7. – 13. lokakuuta 2019

Lupailin lintukuvia, joten tässäpä niitä. Naapurilla on lintulauta ollut jo jonkin aikaa tarjolla, ja pihassamme pyöriikin paljon talitiaisia, pari närheä ja satunnaisesti myös harakoita. Varpusia on myös näkynyt muutaman kerran, mutta kameraan eivät ole vielä tallentuneet. Myös kolme oravaa käyvät joka päivä, ja piilottelevat pähkinöitä pitkin pihoja, mm. kasvatuslaatikostani löytyi piilotettuja pähkinöitä. Oravat ovat todella rohkeita, eivät väistä ihmistä juuri yhtään ja vetävät välillä hirmuista rallia pitkin pihaa ja terassia.

Harmi että kuvaaja ei ihan pysynyt mukana noissa närhien lentoonlähtökuvissa. Muutenkin kaikki nämä kuvat on otettu likaisten ikkunoiden läpi, pitäisiköhän vielä tälle syksylle pestä ikkunat?

Sunnuntaina heräsimme maisemaan, jossa oli ripaus lunta. Yöllä oli siis ollut pakkasta. Tiet olivat kuitenkin kuravelliä, joten ei sitä pakkasta kovin paljoa ollut.

Hirvenmetsästyskin alkoi tänä viikonloppuna, ja lauantaina töihin ajellessani näinkin porukkaa passissa. Hirviä ei näkynyt.