Viikko 28

9. – 15. heinäkuuta 2018

Helteinen viikko, ei voi muuta sanoa. Useina päivinä +25-+28 lämmintä. Vietin aikaa keräten lähiympäristöstä käpyjä ja muuta mukavaa syksyksi koulun kursseille. Opin myös uuden kasvin, niittyhumalan, ja pari perhosta tuli myös tunnistettua, metsänokiperhonen ja hohtosinisiipi. Hohtosinisiiven tunnistamiseen tarvitsin ja onneksi sain apua, metsänokiperhoselle löysin itse nimen. Luulen etten noita sinisiipiä tule jatkossakaan niin hyvin tunnistamaan, kun tyydyn vain niiden ihailuun enkä harrasta perhosia muutoin. Tuohon ryhmään mahtuu useampia minun silmääni toisiaan muistuttavia perhosia.

Kukassa ovat ainakin kangasmaitikka, maitohorsma, kissankello, siankärsämö,  puna- ja valkoapila, hiirenvirna, mesiangervo, puna-ailakki ja päivänkakkara. Lisäksi luulen nähneeni myös aho- ja keltamataraa, mutta asia täytyy vielä tarkistaa. Teiden varsilla kasvaa myös keltaisia, vähän voikukkaa kukinnoltaan muistuttavia kasveja, mutta en ole varma ovatko ne mahdollisesti häränsilmiä, pukinpartoja vai jotain muita näitä muistuttavia. Täytyy kerätä muutama niistä mukana kotiin ja tutkia tarkemmin, miten eroavat toisistaan, niin saan määrityksen tehtyä. Lemmikeitäkin on näkynyt, mutta mitä niistä, on tarkastelun alla myöskin. Muitakin toki on, mutta tässä nyt näitä tunnistamiani kasveja ensin!

Heräsin myös siihen perjantaina, että hillat alkavat kypsyä näillä helteillä, joten tiedossa on reissuja niitä etsimään. Lauantaiksi ennustettiin kuitenkin reippaasti ukkosta, joten silloin pysyttiin koirien kanssa sisätiloissa.

Alla muutamia kuvia viikon varrelta.