Viikko 18

30. huhtikuuta – 6. toukokuuta 2018
Sain vihdoinkin aikaiseksi hakea varastosta kunnon lapion ja levitin viimeiset lumikasan rippeet pitkin pihaa. Pihan ensin haravoin, mutta kasan alta paljastunee vielä haravoitavaa. Naapurin ja minun pihani välillä oleva valkoinen aita on notkahtanut keskeltä lumien tultua katolta talvella (silloin emme vielä asuneet tässä).

Kävimme metsäteitä kävelemässä, bongasin erittäin kaukaa jonkin petolinnun lentämässä tämän aukean toisella puolen – siis tuolla, missä tuo metsänraja menee.
Takaisinpäin tullessa Pirta huomasi keskellä tietä sammakon, onko tuo nyt sitten rusko- vai viitasammakko, en osaa sanoa. Jompikumpi kuitenkin! En saanut parempaa kuvaa kun en halunnut päästää koiraa häiritsemään sammakkoa, kuvan tilannetta lähempänä ei siis käyty. Sammakko loikki matkoihinsa kun olimme menneet reilusti ohi. Kun sammakko oli keskellä tietä, käännyin tietenkin katsomaan että myös siitä poistuu, ettei käy vahinko ja jää auton alle.

Omassa pihassammekin tapahtuu, naapurin laittamassa linnunpöntössä pesii ilmeisesti sinitiainen. Mutta sinne on nähty menevän myös talitiaisen, ja itse heittäisin kehiin myös hömötiaisen. Melkoinen uusperhe jos näin on.
Lunta on vielä paikoin, mutta tuskin on kauaa. Pihassamme pyörii edelleen talitiaisia, sinitiaisia, peippoja ja kaksi käpytikkaa. Harakoitakin välillä näkyy, ja oravia. Mustarastaan olen nähnyt ”kylillä” ollessamme kävelemässä koirien kanssa.