Viikko 11

Maaliskuun 12.-18. päivä 2018

Liekö korpeilla soidin tai reviirikiista, yhtenä päivänä pääsin ulkoillessani todistamaan neljän korpin tiivistä yhteislentoa ja metelöintiä puiden latvojen tasalla. Oli sellainen show, että koiratkin katsoivat korvat pystyssä ja valppaina mitä tapahtuu.  Hetken kuluttua korpit irtaantuivat kahdeksi pariksi, joista toinen nousi korkeuksiin toisiaan tiiviisti jahdaten  ja toinen kaartoi pois näkösältä, linnut pidemmän välimatkan päässä toisistaan. Lennellessään ääntelivät kahdella vihellyksellä ja perään raakunta. En tiennyt että korpit viheltävät, joten uusi asia minulle. Keskiviikkona satoi lunta koko päivän ja talitiaiset parveilivat naapurin lintulaudalla. Viikonloppuna bongasin ensimmäisen kerran myös sinitiaisen ja hömötiaisen. Laudalla on satunnaisesti vieraillut myös harakka tai kaksi. Tikka sen sijaan lienee kyllästynyt meidän mäntyihin ja on vaihtanut nakuttelupaikkaa.